Soms gaat het in het leven van een kind even wat moeilijker. Merk je dat je kind vaak verdrietig, onzeker, boos, gespannen, bang... is. En is het moeilijk om er samen uit te komen. Dan kan ik met het VRIENDENprogramma helpen. Dit is een wetenschappelijk bewezen programma (evidence based) dat kinderen vooruit helpt.
Het is een programma voor kinderen en jongeren om te werken aan:

  • een positieve mindset,
  • piekeren en angsten de baas te worden,
  • weerbaarder te worden,
  • stress en spanningen aan te pakken en
  • emotionele veerkracht op te bouwen.

Het vriendenprogramma (Friends Resilience) neemt de kinderen aan de hand van de letters VRIENDEN mee op reis om te leren hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties beter te leren kennen en aan te pakken.

De letters VRIENDEN staan voor:

Voel je gevoelens: Leren (her)kennen van gevoelens bij jezelf en bij anderen.

Rust en ontspan: Leren hoe je diverse methodes in kunt zetten om jezelf weer tot rust te krijgen als gevoelens de overhand nemen.

Ik kan het. Het verschil leren tussen gedachten en gevoelens. Je leert hoe met je gedachten je gevoelens kunt beïnvloeden.

Een stappenplan: Je hoeft iets dat je lastig of spannend vindt niet in 1 keer te doen. Stap voor stap gaat het je lukken.

Naasten: Wie staan er om jou heen en kunnen je steunen?

Doe je oefeningen: Het leren toepassen van het geleerde in diverse situaties.

EN lach en ontspan. Kinderen leren dat ze nu over de technieken beschikken die ze kunnen gebruiken om rustig te blijven in moeilijke situaties.